Úkoly na týden 25. 5. 2020 – 31. 5. 2020

1. ročník

Český jazyk:
Čtení:
·        Před samotným čtením z učebnice opakujte probraná písmena, slabiky, slova.
·        V učebnici budeme pokračovat čtením strany 84 až 86. Seznámíme se s novým písmenkem J j, naučíme se jej číst ve slabikách a nových slovech. Nejprve se zaměříme na slabiku Je, je, která je zároveň i slovem, naučíme se číst také slovo moje, Moje.
 Psaní:
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. Nacvičíme si psaní písmene j, procvičíme již probraná písmena. Pomozte dětem vždy přečíst písmeno, které mají napsat.
·        Můžete opakovat psaní písmen a slabik formou diktátu.



Matematika:

·        Opakujte počítání od 1 do 5, ukazujte počet na prstech, počítejte doma  
na jednotlivých předmětech. Procvičujte sčítání a odčítání v oboru do 5. Pomáhat si můžete prsty nebo pastelkami, kamínky, korálky.
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. Procvičujeme psaní číslic 1 – 5, poznávání mincí, počítání prvků, číselnou řadu 1 -  5, porovnávání počtu, sčítání, odčítání v oboru do 5.






2. ročník


Český jazyk:

Čtení:
·        Před samotným čtením z učebnice vždy opakujte probraná písmena, vyberte probraná slova ze slabikáře.
·        V učebnici budeme pokračovat čtením na straně 110 - 113. Procvičujeme čtení slov a vět s písmenem Ch, ch.  Nezapomínejte číst každý den! Opakujte čtení slov na již přečtených stránkách.
 Psaní:
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. Nacvičíme si psaní písmene Ch, zopakujeme písmeno ch, přepíšeme slova a věty s písmem ch. Pomozte dětem vždy přečíst písmeno, slabiku nebo slovo, které mají napsat.
·        Můžete opakovat psaní písmen a slabik jednoduchých slabik, slov formou diktátu.
Na diktát použijte slabiky a slova, která jsme už na pracovních listech psali.



Matematika:
·        Opakujte počítání od 0 do 10 a zpět, ukazujte počet na prstech, počítejte doma na jednotlivých předmětech.  Procvičujte sčítání a odčítání v oboru
 do 10.
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu