Projektový den ve třídě

Život v Africe

V pondělí 19. 6. se ve třídě I. A v rámci projektu OP JAK uskutečnil projektový den Život v Africe.  Cílem bylo přiblížit dětem, jak žijí děti v Africe, jaké jsou v Africe přírodní podmínky, jaká nejznámější zvířata se tam vyskytují, jaká je domorodá africká kultura.

V úvodu dne jsme dětem ukázali kontinent Afriku na globu i na mapě. Povídali jsme si o africké přírodě, o pouštích, savanách i o mořích a řekách. Ukázali jsme si video o životě dětí ve městě i na vesnici. Děti zaujalo i to, že některé děti musí pracovat a hodně pomáhat doma a že pro ně není samozřejmostí chodit do školy.

Poslechli jsme si africkou píseň, zkusili bubnovat do jejího rytmu. Zhlédli jsme ukázku slavnostního tance domorodců. Abychom si kulturu domorodců ještě více přiblížili, vyrobili jsme si africké masky a náhrdelníky. Také jsme si vystřihli siluety afrických zvířat a umístili jsme je na obrázek savany. A aby si děti od rukodělné práce oddechly, na závěr jsme zvolili pohybové činnosti. Děti napodobovaly běh pštrosa, zkoušely, jak se sloni nakrmí chobotem, házely oštěpem (špejlí) na cíl a nosily nádoby na vodu na hlavě.

Děti byly rády, že se dozvěděli něco nového o Africe a projektový den se jim moc líbil.


















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu