Úkoly na týden 11. 5. 2020 - 17. 5. 2020

1. ročník


Český jazyk:
Čtení:
·        Před samotným čtením z učebnice opakujte probraná písmena, slabiky, slova.
·        V učebnici budeme pokračovat čtením strany 79 až 81. Budeme opakovat slabiky se, sa, su, so, si, slova sama, mísa, mísu, maso, přečteme si nová slova tulí se, lísá se, síla, solí, vosa. Naučíme se číst slovní spojení  - u mísy, vysvětlete dětem, že se jedná o dvě slova, která se píší zvlášť, ale čtou se dohromady.
 Psaní:
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. Budeme opakovat písmeno s a procvičíme psaní slabik se, si, su, Napíšeme si také přepis písmene s a slabik, zopakujeme opis jednoduchých slov. Pomozte dětem vždy přečíst písmeno, slabiku, slovo, které mají napsat.
·        Můžete opakovat psaní písmen a slabik formou diktátu.



Matematika:

·        Opakujte počítání od 1 do 5, ukazujte počet na prstech, počítejte doma  
na jednotlivých předmětech. Procvičujte sčítání a odčítání v oboru do 5. Pomáhat si můžete prsty nebo pastelkami, kamínky, korálky.
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. Procvičujeme doplňování číselné řady do 5 vzestupně i sestupně, porovnávání množství a budeme procvičovat odčítání v oboru do 5.







2. ročník 

Český jazyk:
Čtení:
·        Před samotným čtením z učebnice opakujte probraná písmena, vyberte probraná slova ze slabikáře.
·        V učebnici budeme pokračovat čtením na straně 104 – 106. Nezapomínejte číst každý den! Opakujte čtení slov na již přečtených stránkách.
 Psaní:
·        Vypracujte přiložené pracovní listy. Budeme cvičit přepis slov s tímto písmenem. Zopakujeme přepis již probraných písmen a slabik. Pomozte dětem vždy přečíst písmeno, slabiku nebo slovo, které mají napsat.
·        Můžete opakovat psaní písmen a slabik jednoduchých slabik, slov formou diktátu.
Na diktát použijte slabiky a slova, která jsme už na pracovních listech psali.


Matematika:
·        Opakujte počítání od 0 do 10 a zpět, ukazujte počet na prstech, počítejte doma na jednotlivých předmětech.  Procvičujte sčítání a odčítání v oboru
 do 10.
·        Vypracujte přiložené pracovní listy.






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu